Откриха рехабилитираните улици по проект „Изграждане и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Костинброд“

609 преглеждания

С водосвет за здраве и благополучие, на 12 ноември,  на ул. „Гео Милев“ се състоя официално откриване на рехабилитирани улици в град Костинброд по проект „Изграждане и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Костинброд“ - обект: Изграждане на ул. „Витоша“ от ОТ309 до ОТ341, ул. „Гео Милев“ от ОТ 341 до ОТ 348, ул. „ПИРИН“ от ОТ 1015 до ул. „Момчил Войвода“, и рехабилитация на: ул. „Йордан Йовков“ от ОТ361 до ОТ651, гр. Костинброд”.

На събитието присъстваха инж. Теодора Гогова и Александър Ненов - заместник-кметове на Община Костинброд, служители на общинската администрация, служители на социални центрове и общински съветници, както и жители на Костинброд. Сред присъстващите бяха и представителите на фирмите - изпълнители на дейностите по проекта: инж. Илина Петрова и Севина Пашамова - представители на фирмата-изпълнител „Вера Строй“ ЕООД, арх. Христо Гюров - проектант и представител на фирма „Дженерис“ АД.

През 2019 г., Община Костинброд спечели този значим проект, благодарение на който се осъществи изграждане и рехабилитация на улична мрежа на територията на общината.

Проектът, чиято реализация завърши, се финансира по процедура чрез подбор № BG06RDNP001-7.001 Улици „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръжения и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони - Европа инвестира в селските райони.

С инвестицията от 1 144 587, 35 лева се осъществи рехабилитация и изграждане на  следните улици от уличната мрежа на гр. Костинброд:

Улица „Витоша“ от ОТ309 до ОТ341;

Улица „Гео Милев“ от ОТ 341 до ОТ 348;

Улица „Пирин“ от ОТ 1015 до ул. „Момчил Войвода“;

Улица „Йордан Йовков“ от ОТ361 до ОТ651.

Основната цел на проекта е насърчаването на социалното приобщаване, намаляване на бедността, подобряване качеството на живот в община Костинброд и постигане на социално-икономическо развитие, чрез осигуряване на достъпа на населението до работни места и публични услуги, посредством подновена улична инфраструктура.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук