Отменя се събитието за "Часът на Земята" в Драгоман заради лошото време

1209 преглеждания

Отменя се събитието за "Часът на Земята" в Драгоман заради лошото време

Поради влошената метеорологична обстановка и прогнозата за очаквани нови валежи и понижение на температурите през следващите дни, Община Драгоман отмени отбелязването на глобалната инициативата „Часът на Земята“ 2018 г., която трябваше да се проведе на градския площад на 24 март от 20:00 ч.

„Ще подкрепим кампанията, като се срещнем с деца от III и IV клас от СУ „Христо Ботев“ на 23 март и заедно обсъдим по интересен и пленяващ начин темата „Свържи се с природата“.

Община Драгоман приканва всички жители да загасят светлините на домовете си на 24 март /събота/ от 20:30 часа до 21:30 часа. Нека бъдем съпричастни и единни към проблемите на околната среда.“, приканват от администрацията.

Припомняме, че Драгоман е ежегоден участник в инициативите, посветени на „Часът на Земята“. Този път плануваните мероприятия включваха на Централния площад да бъдат загасени градските светлини, след което в присъствието на жителите и гостите на Драгоман да бъде запалена арт инсталацията от свещи, станала един от символите на инициативата, както и в небето да бъдат пуснати биоразградими светещи фенери.

Община Драгоман благодари за разбирането на всички, проявили интерес към специалното събитие.

EspressoNews