Още едно Споразумение с МРРБ - за финансиране ремонта на общински път, подписа кметът на Драгоман Андрей Иванов

1006 преглеждания

Проектът включва реконструкция на път SFO3210 Несла - Вишан - Долно Ново село, община Драгоман

Освен Споразумението за финансиране на реконструкцията на площада в гр. Драгоман, кметът Андрей Иванов подписа и още едно Споразумение с МРРБ – за безвъзмездна финансова помощ – реконструкция на междуселищен път.

Проектът включва реконструкция на път SFO3210 Несла - Вишан - Долно Ново село, община Драгоман. Участък 1: начало на първия участък е при края на с. Несла, а краят - около 250м след табелата за с. Вишан. Участък 2: началото на втория участък е при края на село Вишан, а краят е след моста и начало на с. Долно Ново село.

Общата дължина на обекта е 8542,54 м. Пътното платно е с две ленти на движение.

Стойността на проекта е 8 167 900,00.00 лева с ДДС.

Точните параметри са: Реконструкция на път SFO3210 Несла- Вишан - Долно Ново село, участък 1: от км 0+000,00 до кв.4+407,31; Участък 2: от кв 5+397 =0+000 до км 4+135,23

Пътната артерия е изцяло компрометирана. Пътната конструкция не притежава необходимата носимоспособност, отговаряща на класа на пътя. Отводняването е повърхностно и се извършва посредством необлицовани пътни окопи, които са силно затлачени и затревени. Съществуващите водостоци имат нужда от почистване на втока и оттока и възстановяване на бетоновото покритие на челните стенички. необлицованите окопи се нуждаят от почистване, профилиране и оформяне на по-голяма част от тях. Проектният габарит е съобразен със съществуващия габарит и не се предвиждат уширения на съществуващото пътно платно.

Проектът ще възстанови и подобри транспортно - експлоатационните качества на участъка, отводняване на уличната мрежа и осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване на експлоатационни живот на пътя.

Източник: Община Драгоман, сн.: Пиксабей

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук