Партньорите по транснационалния проект - „БРИДЖ“ посетиха областната администрация в Мишколц, Унгария

463 преглеждания

Сред представителите на българската делегация бе и кметът на община Костинброд

На 25 март делегацията от различни държави, част от която е и българската посетиха сградата на областната администрация, която е разположена в град Мишколц, Унгария.

Представителите на българската делегация бяха кметът на община Костинброд - Трайко Младенов,  инж. Теодора Гогова - зам.-кмет на община Костинброд, Димитър Георгиев - ръководител на Общински инспекторат и Симана Марковска - представител на Югозападното сдружение на общините

В официалната приемна зала всички бяха посрещнати от Областния управител, която отправи приветствени слова към присъстващите. Кметът на община Костинброд благодари на областния управител за посрещането, като й подари рекламни материали за общината, както и накратко разказа  за предимствата и възможностите за развитие на Костинброд.

Младенов изтъкна, че освен посещение на Унгария с цел сдружаване с нейни общини и ползотворни контакти с другите представители на местната власт от държавите по проекта - делегацията е дошла и с друга важна задача, а именно контакт и бъдещи съвместни проекти с българската общност в Мишколц и областта.

След срещата с областния управител отделните страни продължиха презентациите на предимствата на техните общности, както и постигнатите резултати по различни проекти. Бяха презентирани и направени проучвания, чрез допитване до граждани в различните държави относно ковид мерките на национално и европейско ниво. От сдружението на югозападните общини в България - Симана Марковска представи интервюта с експерти от гражданския сектор, относно ефективността и последствията на приложените ковид мерки за справяне с пандемията на световно, европейско и национално ниво.

На презентациите присъстваха и представители на българското малцинство, които живеят в Мишколц и региона. С тях екипа от България реализира изключително ползотворна и всестранна работна среща.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук