Петърч чества своя празник

511 преглеждания

Жители и гости на селото се събраха, за да се поздравят и уважат традиционния събор

На 1-ви май – Деня на труда и международната работническа солидарност, по традиция в село Петърч, жители и гости на селото се събират, за да се поздравят и уважат традиционния събор, който с всяка година става все по-пъстър и многолюден.

Освен, че многобройни семейства и родове се събират на домашно приготвени трапези, музиката от атракционите и многобройните сергии огласят селото. Централните улици и многоцветният площад на село Петърч са изпълнени с хиляди жители и гости на селото, които си честитят празника и правят днешния топъл пролетен ден още по-изпълнен с позитивно настроение.

Съборът на най-голямото населено място в общината, след град Костинброд и едно от най-големите села в Софийска област събира малки и големи, местни и гости в китния и бързоразвиващ се Петърч. На празника да се поздравят с хората, дошли на центъра на Петърч, бяха кметът на селото – Борислав Борисов и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов. Дошли да уважат празника бяха и Младен Маринов и  Анна Александрова –  депутати в 49-тото Народно събрание.

Дори и в празничния ден се работи на територията на селото по важни инфраструктурни обекти. Продължава да се асфалтира училищния двор на ОУ „Отец Паисий“, като е останала да се довършва малка част непосредствено около входната врата на двора, след поставянето на линеен отводнител, който да отвежда повърхностната вода от реновираното дворно пространство. Тече подготовка и за асфалтирането и на тротоара пред училището, за асфалтирането и на тротоара покрай новоизградената подпорна стена и свързване на тротоарите с пешеходни пътеки и знаци. Към момента ще бъде обезопасен бившия стол, намиращ се на територията на училищния двор, подготвя се нова транспортна обезпеченост за учениците, които се возят до средищното училище, както и се изработва нов проект за надграждане и обновяване на материално-техническата база.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук