Пламен Величков: „Пролеша ще бъде второто село Чавдар“

2724 преглеждания

Интервю с кандидат-кмета на село Пролеша, община Божурище на ПП „Нова алтернатива“

Интервю с Пламен Величков - кандидат-кмет за кмет на село Пролеша, община Божурище на ПП „Нова алтернатива“.

Пламен Величков е роден през 1967 г. Средното си образование е получил в Средно професионално техническо училище по автотранспорт - гр. Сливница. От 2011 г. до 2015 г. - кмет на с. Пролеша. Понастоящем работи в международна транспортна компания. Семеен с две деца.

Защо участвате в кметската надпревара?

Много от нещата, направени от мен през мандата 2011-2015 г., са разрушени или тънат в забвение. През последните четири години пътувах и работих в ЕС и завръщайки се в родното си село Пролеша виждах, как обещанията на управата остават само на думи. Абсолютно нищо не бе направено. Милея за Пролеша, зная от какво имаме нужда, имам силите и опита които съм натрупал в годините. Екипът ни е изключително сплотен и уважаван, което е гаранцията за решаване на най-важните и неотложни проблеми на селото ни. Ще дам всичко от себе си, за да развием Пролеша спрямо желанията на жителите на селото. Пролеша ще бъде второто село Чавдар.

Какво постигнахте по времето на Вашето управление и какво бе пропуснато през последните четири години?

Спечелихме проект по ПУДОС, поставихме камери за видеонаблюдение в центъра. През моя мандат направихме герб, химн и бе ушито знаме на селото, защото символите и корените на нашия народ са неразделно свързани.

Доколко важно е общинското ръководство да работи в синхрон с местните кметове?

Огромно значение има избора на общински кмет. Без комуникация, разбиране и съвместна работа ще се върна в онзи труден период 2011-2015 г., когато всичко се случваше много трудно със съпротивата на кмет и общинска администрация.

Каква е програмата, която ще изпълнявате ако бъдете избран?

Поемам ангажимент за изграждане на нов водоизточник; нов трафопост за нуждите на цялото село; нов водопровод; възстановяване на заслона в местност „Пролешка могила“; поетапно преасфалтиране (не кърпене), ще продължа създадената от мен традиция лично да раздавам по домовете социалните помощи; увеличаване на охранителните камери и превенция със снегозащитни пояси в отсечката Пролеша и заводът на „Кока Кола“.

 

Платена предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове са престъпления