По 1500 лв. ще получат семействата, пострадали при пожара в Божурище

1948 преглеждания

Средствата бяха отпуснати на извънредна сесия на Общинския съвет

По 1500 лева отпусна на вчерашната си извънредна сесия Общинският съвет в Божурище на семействата, пострадали при пожара в блок 7 на ж.к. „Жилища“ в града.

Средствата ще започнат да се изплащат в сряда. Те няма да бъдат предназначени за възстановяване на щетите, тъй като размерът им е недостатъчен. Тяхната цел е по-скоро да осигурят джобни пари на хората. Това заяви тази сутрин в ефира на Btv кметът на Божурище Георги Димов. Той допълни, че служители на пожарната са съдействали на семействата да влязат в домовете си и да съберат най-необходимите и ценни вещи.

Помощи за потърпевшите ще бъдат събирани още с дарителски кутии и DMS номер, за чието разкриване вече се работи.

Сформирани са и комисии от експерти, които да обследват сградата, да оценят нейното състояние и да определят какво е нужно, за да бъде тя безопасна за живеене, стана ясно още от думите на кмета. Ремонтът обаче няма да бъде финансиран от Общинската администрация. За него ще се разчита на събраните с дарения средства, както и на помощ от местния бизнес.

Припомняме, че огънят пламна в най-големия апартамент на блок 7 вечерта на 27 септември и засегна целия втори етаж на жилищната сграда. Предполага се, че пожарът е причинен от живеещия там мъж, който впоследствие бе намерен мъртъв. Инцидентът остави без покрив девет семейства .

Желаещите да помогнат за възстановяването на щетите могат да го направят с дарение на следната банкова сметка:

Сметка: 7000 1523390599
IBAN: BG97 UNCR 7000 1523 3905 99 Получател: Община Божурище
Основание: Дарителска кампания за бл.7, ж.к. „Жилища“, гр. Божурище

EspressoNews