Подписан бе договор за ремонт на покрива на читалището в село Опицвет

414 преглеждания

Това е петият пореден договор по подмярка 7.2, от Стратегията на МИГ Костинброд – Своге

На 2 юни, беше подписан тристранен договор № BG06RDNP001-19-299-0001-С01 между Държавен фонд „Земеделие”, МИГ Костинброд – Своге и НЧ „Разум 1922“, с. Опицвет, общ. Костинброд за ремонт на покрив на читалището в селото.

Договорът беше подписан от д-р Атанас Тенев – председател на МИГ Костинброд – Своге и Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум 1922“. Това е петият пореден договор по подмярка 7.2 „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, включително инвестиции в енергия от възобновяеми източници и спестяване на енергия“ от Стратегията на МИГ Костинброд – Своге.

Проектът е на стойност 51 262.73 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100 %. Проектът се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони през Стратегията на МИГ Костинброд – Своге. Договорът е по подмярка 7.2 „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, включително инвестиции в енергия от възобновяеми източници и спестяване на енергия“ и изцяло отговаря на Приоритет 3: Повишаване качеството на средата на живот чрез инвестиции в обновяване на малка по мащаби инфраструктура, съхранение на местната идентичност, културно-историческото и природното наследство и Специфична цел 3.1: Развитие на територията на МИГ Костинброд – Своге чрез обновяване на всички видове малка по мащаби инфраструктура от Стратегията на МИГ Костинброд-Своге.

Помощта по тази цел е насочена към подобряване на средата на живот на територията на МИГ Костинброд – Своге и в частност на малките населени места. Акцентът е поставен върху благоустрояване на селата, обновяване на пътната инфраструктура, изграждане или ремонтиране на сграден фонд на обекти от социалната, образователната и културната сфера, осигуряване достъпа до услуги на гражданите и др.

Община Костинброд предвижда и стартиране на ремонт на здравната служба в село Опицвет и превръщането и в подходящо място за извършване на здравни и административни услуги на жителите на селото.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук