Положението в община Костинброд остава критично, но овладяно

683 преглеждания

Около метър е спаднало нивото на реките

В село Петърч и град Костинброд е обявено 7-дневно частично бедствено положение. Ситуацията остава критична.

Продължава отводняването на къщите заради преливането на река Блато. Над 100 къщи са засегнати в селото.

Кметът на селото Борислав Борисов беше категоричен, че на всеки, който е подал сигнал за помощ, е обърнато внимание. Той благодари на младите местни хора, които всеки ден се включват в подпомагането на община Костинброд. Вече има доставени печки и помпи за отводняване на мазета и на гаражи.

"Всички са бедстващи хора, но здрави сме, живи сме. По закон всичко ще направим това да не се повтаря. Това е първото наводнение, за 9 години, откакто съм кмет", обясни Борисов, в "Денят започва" по БНТ.

Зам.-кметът на община Костинброд Теодора Гогова каза, че положението остава критично, но овладяно. Около метър е спаднало нивото на реките.

Верига магазини дариха на пострадалите в село Петърч отоплителни печки, помпи за отводняване, лопати и колички, с които ще се помогне на хората в бедстващото село, информират от Община Костинброд.
 
Пострадал от наводнението е и квартал Маслово в град Костинброд. Екип на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - гр. Костинброд продължават отводняването на засегнати къщи в село Петърч. Доброволци и днес продължават да помагат на хора в нужда.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук