Пореден спечелен проект в сферата на социалните услуги в община Костинброд

737 преглеждания

Проектът е за осигуряване на достъпна среда и ремонт на ЦОП „Промяна“

На 1 юни, екипът на Център за обществена подкрепа „Промяна“ отпразнува Международния ден на детето и 9-ия си рожден ден. Потребителите на Центъра бяха зарадвани с аниматори, с които пяха, танцуваха и играха различни игри.

По покана на директора на ЦОП „Промяна“ – Валери Миронов, гости на празненството бяха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет- Костинброд, Ивета Иванова-Димитрова – експерт „Демографска, семейна и младежка политика“ в Община Костинброд, Светослава Иванова – директор на ДЦДРУ и Жана Кръстанова – директор на ЦСРИ „Надежда“.

На тържеството, по случай годишнината на Центъра, кметът на община Костинброд обяви спечелването на много важен проект – „Осигуряване на достъпна среда и ремонт на център за обществена подкрепа „Промяна“  – гр. Костинброд“ по Компонент 1 „Проекти за изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“, финансирана от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика“.

Целите на проекта са да се модернизира материалната база на социалната услуга и да се изгради напълно нова достъпна среда в центъра. По този проект ще се осигури равен достъп на хора с увреждания. Ще се създаде и по-сигурна среда за потребителите на услугата, които са с намалена подвижност, с цел предотвратяване на инциденти.

Община Костинброд, след единодушно решение на Общински съвет Костинброд, отпуска допълнително още  50 хил. лв. за подобряване и на материалната база. Ще бъде ремонтиран покривът и общи части на сградата.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук