Поредица от онлайн пробни матури по български език и литература за 12. клас

570 преглеждания

Издателство Клет България организира своеобразни репетиции в подкрепа на учениците

През април, онлайн ще се проведат четири пробни матури по български език и литература за 12. клас. Датите на провеждане са 2, 9, 16 и 30 април, като изпитите са изцяло съобразени с новия формат на МОН. Явилите се ще получат детайлна обратна връзка от експерти оценители както на тестовата част, така и на въпросите със свободен отговор. Всички желаещи могат да заявят участие за една или за пакет от четирите пробни матури тук.

На определените дати изпитната форма ще е с отворен достъп през целия ден на уебсайта матурата.бг, и всеки ще може да я попълни в удобно за него време.

Тестовете се организират от издателство Клет в подкрепа на гимназистите, поради големия интерес към пробната матура, провела се през месец януари, отново организирана от издателството. Така учениците ще имат възможност своевременно да проверят знанията си и да добият увереност за новия модел, по който ще се проведе държавният зрелостен изпит тази година.

„Идеята ни да организираме предстоящите пробни матури е вследствие пробната такава, която проведохме през януари тази година. Големият брой явили се ученици ни подсказа, че те определено имат нужда от своевременна проверка на знанията си преди истинския изпит. Новият формат въведен от МОН безспорно предизвиква притеснение у зрелостниците и нашата цел е то да бъде сведено до минимум както с тези репетиции, така и с онлайн курса за подготовка „М@турата“, коментира проектният ръководител от издателство Клет Бояна Табакова.

Клет България създаде онлайн курс „М@турата“ за ефективна подготовка по новата изпитна програма за успешно представяне на изпита по БЕЛ след 12. клас. Всеки желаещ може да се присъедини в интензивното обучение, което предлага редица предимства, сред които множество дигитални ресурси за упражнение, мисловни карти, електронна христоматия и ценни съвети от психолог за справяне със стреса покрай изпита.

Уроците в M@турата се провеждат два пъти седмично в реално време – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч., а допълнително удобство са записите на срещите, до които участниците имат достъп по време на целия курс. По този начин учениците могат да наваксат пропуснатото или пък да преговорят конкретен материал в удобно за тях време.

Учителите по български език и литература Веселин Геренов, от столичното 73. СУ „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов, от 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, предават учебния материал по систематизиран начин, осигуряващ неговото лесно и бързо усвояване. По време на срещите учениците взимат активно участие, подготвят домашни, които подпомагат тяхната подготовка, а дискусиите и обратната връзка от менторите способстват за бързото усвояване на материала.

В рамките на обучението полезни съвети за справяне със стреса покрай предстоящия изпит, дава психологът и психотерапевт Александра Алгафари. Финалът на курса през месец май ще бъде поставен с пробна матура, която ще даде реална представа на учениците за нивото на знанията им в края на обучението.

Независимо дали ще вземе участие в курса, всеки може да се запише за една или четирите пробни матури на уебсайта матурата.бг.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук