Почетоха Гергьовден в селата Петърч и Градец (снимки)

1276 преглеждания

На 6 май, Гергьовден, се поднесе венец и се даде курбан в село Петърч, и се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец

На 6 май, Гергьовден, се поднесе венец и се даде курбан в село Петърч, и се отслужи водосвет и освещаване на курбан в село Градец.

Кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет - Костинброд д-р Атанас Тенев, г-н Симеон Спасов - кмет на село Голяновци, г-жа Гергана Величкова – кмет на село Опицвет и жители на село Петърч положиха венец на паметника в центъра на селото, в памет на загиналите за свободата на България и в чест на Деня на храбростта, и българската армия.

След това по традиция в храм „Св. Вмчк. Георги“, с. Петърч се отслужи литургия за здраве от Отец Желязко Симонов. Празникът в село Петърч завърши с освещаването на курбана за здраве и благополучие на всички жители на село Петърч, община Костинброд.
 
Отслужи се водосвет и освещаване на курбан и в село Градец. Курбан се даде в манастир „Св. Георги Победоносец“, а отец Серафим отслужи литургия за здраве.
С погача посрещаше кметицата на селото г-жа Искра Димитрова, а присъстващи бяха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, председателят на Общински съвет - Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов и много жители на село Градец.
 

 
Източник и снимки: Община Костинброд