Предоставяне на услуги от Домашен социален патронаж - Сливница

2456 преглеждания

Заявки може да се подават всеки ден от 8:00ч. до 15:00ч. на телефон 0882002536

Домашен социален патронаж - Сливница ще закупува хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта на самотни, трудноподвижни и лежащо болни лица и възрастни хора без близки на територията на гр. Сливница и село Алдомировци.

Заявки може да се подават всеки ден от 8:00ч. до 15:00ч. на телефон 0882002536. Средствата за покупките се осигуряват от лицата. Всички, които не отговарят на посочените критерии, да се въздържат от обаждания. Няма да се изпълняват заявки на лица, непопадащи в тези категории.

По-рано Общината обяви кампания за набиране на доброволци:

"УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Намираме се в безпрецедентна ситуация, излизането от която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Въпреки предприетите мерки и усилията на много институции по предотвратяване разрастването на епидемията от коронавирус COVID-19 според прогнозите на здравните власти, пикът тепърва предстои.

Ресурсите на държавата и на нас - местната власт, обаче са ограничени. Обръщам се, към всеки един от вас, които бихте искали и можете да помогнете, да се включите в кампанията по набиране на доброволци за извършване на дезинфекция, социални дейности и реализиране на противоепидемични мерки които ще се осъществяват на територията на община Сливница.

Ако сте готови да се включите като доброволци, моля, пишете на следния електронен адрес: slivnitsa@slivnitsa.bg или позвънете на телефон: 0882002531. Важно е да посочвате вашите три имена, ЕГН, както и вашите професионални умения и телефон за връзка.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства. Остава ни надеждата, с оглед на предприетите ограничителни мерки, че няма да се стига до необходимост от ангажиране на доброволчески групи, но сме длъжни да. бъдем подготвени. Благодарим на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!"

Държавата отпуска 4 милиарда и 500 млн. лв. за спасяване на икономиката
Допълнителни права на лицата, регламентирани в Закон за извънредното положение
ТЕЛК ще могат да вземат решение само по документи, без преглед на място
Домашни животни могат да бъдат водени на ветеринар и разхождани в парка
Забранява се на лица под 60-годишна възраст да посещават
Министър Вълчев: „Няма да има нулева учебна година“
България забрани влизането на граждани, пристигащи...

Източник: Община Сливница, снимка: freepik

Информация за коронавирус COVID-19 за граждани:

Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус

Подготовка на работното ви място за COVID-19

Препоръки за лица, пътуващи до области и държави с регистрирани случаи на COVID-19

Как да предпазим себе си и околните

Временни насоки за почистване в обекти в контакт с COVID-19, различни от лечебни заведения

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на Министерството на Здравеопазването: 02 807 87 57

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук