Представиха дейностите по проект на РСУО-Костинброд

1168 преглеждания

Основните цели и дейности по Проект BG16M1OP002-2.002-0009-C01 „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на Регионално сдружение за управление на отпадъците Костинброд“, бяха представени на конференция в Костинброд. Събитието се проведе на 2 декември в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ в града. Срещата бе водена от инж. Красимир Дебеляшки - ръководител на проекта и главен еколог в община Костинброд. Сред говорителите на събитието бяха и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, Ивелина Василева - народен представител и Председател на парламентарната комисия по околна среда и водите и Васил Цветков - народен представител.

Проектът е финансиран от оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 17 399 308, 80 лв. Бенефициент е община Костинброд, като водеща и общините-партньори: Божурище, Годеч, Драгоман, Сливница и Своге.

На събитието присъстваха Георги Димов - кмет на община Божурище, Радостин Ялъмов - зам.-кмет на община Сливница, инж. Валентин Михайлов - зам-кмет на община Своге, Надя Сотирова- зам.-кмет на община Годеч, Емилия Милушева - зам.-кмет на община Драгоман, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и  Александър Ненов - зам. кметове на община Костинброд, директори на центрове, кметове на кметства, служители от общинската администрация и граждани.

EspressoNews