Предстои 14-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България“

4519 преглеждания

Надпреварата за „Зелените Оскари“ стартира на 2 април

За четиринадесети път, конкурсът на b2b Media „Най-зелените компании в България“ ще оцени и отличи най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности. Надпреварата в Националния конкурс стартира на 2 април 2024 г.

Идеята зад конкурса е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени организации, медии и конкретни личности за постигането на устойчиви ESG цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Надпреварата е за тези, които имат ESG програми, зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за да бъде средата, в която живеем безопасна и сигурна.

Конкурсът е допълнен с три нови категории:

Образование и ESG

Иновации и ESG

Дълголетие

Всички категории от надпреварата, можете да видите ТУК.

В рамките на конкурса ще бъдат връчени и специални награди:

Зелена личност – специално отличие, с което се поощряват индивидуалните усилия. Номинациите за личности с кратко представяне на претендента, се приемат на email: office@b2bmedia.bg, най-късно до 19 април.

Зелено перо – за поредна година в конкурса са предизвикани да участват журналисти и блогъри. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: office@b2bmedia.bg, в срок до 26 април.

Зелена медия – наградата оценява общ проект за медията или нейна инициатива. Номинации се изпращат на имейл: office@b2bmedia.bg, в срок до 26 април.

Официалната церемония ще се проведе на 10 май 2024 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

Срокове
Април
02
 
НАЧАЛО НА КОНКУРСА
Кандидатите попълват онлайн въпроник по избраната от тях категория.
 
Повече
Април
19
 
КРАЙ НА РАННОТО КАНДИДАТСТВАНЕ
Кандидатите могат да се възползват от специална отстъпка, ако подадат своите заявки в този срок.
 
Повече
Април
26
 
ПОСЛЕДЕН ДЕН ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
Заявките могат да бъдат подадени до края на деня 23:59 часа. 
 
Повече
Май
10
 
ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ
след оценките на журито, класираните на първите три места, ще получат своите отличия.
 
Повече

Уникалната класация на b2b Media търси устойчивите и ESG лидерите и ще оцени и отличи най-зелените компании, опериращи в България. Малки или големи - компаниите могат да кандидатстват, стига да покажат, че наистина постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. В предизвикателните времена на последните години, ето че отново предизвикваме бизнесите с устойчиви политики и кампании да подадат своите кандидатури в най-престижната надпревара за Зелени награди.

Компаниите, които са се включили до този момент надвишават 900 и всички те са отчели постигането на "зелени" цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии.

Събитието е за компаниите, които и през 2023-2024, дори и в условията на бизнес предизвикателства и всевъзможни затруднения, имат зелени кампании, инициативи, инвестиции или устойчво развитие и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук