Приключи попълването на подписките против проучвателните дейности и добива на злато на територията на община Божурище

568 преглеждания

Със събирането на подписките, стартираме окомплектоването и разпращането на документацията

На 03.04.2024 г. приключи попълването на подписките - против проучвателните дейности и добива на злато на територията на община Божурище, в частност: площ Златуша! Събраха се 9442 подписа, съобщи кметът на община Божурище Георги Димов:

"Уважаеми жители на община Божурище,
кампанията по събирането на подписките, разпространени в търговската мрежа и на територията на община Божурище, приключи на 03.04.2024 г.
Събрали сме 9442 подписа, с които хората казват: НЕ НА ЗЛАТОДОБИВА В НАШАТА ОБЩИНА!
Със събирането на подписките, стартираме окомплектоването и разпращането на документацията, която ще бъде изпратена към обвързаните с проблема институции. С това си действие, продължаваме кампанията в общата ни борба и кауза за спирането на проучвателните дейности на нашата територия и последващите етапи натам.
Както Ви уведомих в предишен пост: Общинска администрация, ОбС- Божурище и гражданското сдружение, работим в работна група, обсъждаме и анализираме всяка информация за последващите действия по организацията на Референдума и информационната кампания, която ще бъде и задължителен реквизит към него. Както вече Ви уведомих - към момента смятаме за удачна дата, той да се проведе на 09.06.2024 г., ведно с предстоящите избори за Европейски парламент и Парламентарните избори!"
 
Източник и сн.: Георги Димов, ФБ