Проведе се обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Костинброд

476 преглеждания

Предназначението на кредита е за внедряване на енергоспестяващи мерки в сградите на I-во и II-ро ОУ

На 27.05.2021 г. от 10:00 ч., в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947” гр. Костинброд, на основание чл. 15 от Закона за общинския дълг, се проведе обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Костинброд. Предназначението на кредита е внедряване на енергоспестяващи мерки: подмяна на дограма, топлоизолиране на външни стени и покриви, ремонт на покрив, подмяна на осветление, газифициране на обекта и изграждане на мълниезащита.

Размер на дълга по предложение от общинска администрация е до 729 635, 04 лв. Целта е със собствени средства да се реализират два важни за общината проекти:

- „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградата на II-ро ОУ „Васил Левски“.

- „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградата на I-во ОУ „Васил Левски“.

Кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, заедно със заместник-кметовете инж. Теодора Гогова, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, секретарят на ОбА-Костинброд - Валя Иванова, главният счетоводител на община Костинброд - Анита Кръстанова, служители в общинска администрация, директори, учители и граждани на община Костинброд присъстваха на общественото обсъждане.

Заместник-кмет на община Костинброд - Габриела Трайкова презентира двата проекта като заяви, че с изпълнението на проектите се цели да се подобрят условията на работа и учение и да се въведат енергоефективни мерки за подобряване на характеристиките на сградите.

Източник и снимки: Община Костинброд 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук