Проведе се осмия фолклорен фестивал „За пояс“

988 преглеждания

Събитието събра на сцената в големия салон на читалището в Петърч групи и индивидуални изпълнители

Осмият фолклорен фестивал „За пояс“ изпълни костинбродското село Петърч с цветовете на шарените носии и мелодиката на народната музика. Фестивалът се проведе на 26 септември, в читалището в Петърч. И тази година организатори бяха Народно читалище „Нов живот-1919“, с подкрепата на кметство Петърч и община Костинброд.

Фолклорното събитие събра на сцената в големия салон на читалището групи и индивидуални изпълнители от община Костинброд и Софийска област. То беше открито от кмета на село Петърч Борислав Борисов.

Ансамбъл „Релакс“ при НЧ „Нов живот-1919“ с. Петърч, с ръководител Иван Александров показаха, както фолклор, така и много модерни танци. С един от танците си, те се изявиха на празника на Костинброд, където танцуваха заедно с рапъра 100 кила на песента му „Бъдеще“.

На събитието присъстваха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, общинските съветници от Петърч Марияна Кръстанова, Димитър Найденов и Мариян Младенов, родители и гости на фестивала.

Повече снимки от събитието - ТУК.

Източкик и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук