Проведе се първият празник на рибата „Наслука“ в Безден

717 преглеждания

Спортен риболов, кулинарен конкурс и фолклорен концерт, зарадваха всички присъстващи

На 16 юли, в костинбродското село Безден се проведе празник на рибата „Наслука“. Спортен риболов, кулинарен конкурс, конкурс за детска рискунка „Златна рибка“ и фолклорен концерт, зарадваха всички присъстващи на първото издания на празника. 

Организатори на празничната програма и състезанието по риболов са секретаря на НЧ „Иван Вазов 1957“ – Румяна Величкова и кметство Безден, в лицето на кметския наместник – Цветан Борисов.

На празника присъстваха и кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, общински съветници: Анелия Велева, Камелия Велкова, Кристина Александрова, Мариана Кръстанова, Димитър Григоров, кметът на село Петърч – Борислав Борисов и кметът на село Голяновци – Симеон Спасов.

Кметът в своята поздравителна реч поздрави всички жители на село Безден с празника и адмирира идеята за празник на рибата, тъй като на територията на селото се намира най-големия язовир в общината – яз. „Бистрица“ и няколко рибарника в центъра на селото.

Жителите на село Безден поздрави и кметският наместник – Цветан Борисов, както и общинският съветник и организатор Анелия Велева. Тримата заедно отрязаха лента с трикольор за началото на една традиция, която ще изградят жителите на село Безден.

Гости на празника и жури бяха Вероника Стефанова – Мис България Свет 2017 и Славея Сакаджийска – Мис „Щастие“ и носител на наградата „Млад предприемач 2021 г.“. Освен конкурсната програма, за всички присъстващи се насладиха и на фолклорен концерт, с участието на състави от община Костинброд и София.

Ето и победителите в „Наслука“:

Спортен риболов:

1. Калина Меджидиева

2. Свилен Стефанов

3. Юлиян Стефанов

Детска рисунка „Златна рибка“:

1. Данна-Мари

2. Кристиян

3. Теодора

Кулинарен конкурс:

1. Виктория Дишкова

2. Пъстървно стопанств,  с. Безден

3. Мариана Кръстанова

Село Безден е живо и развиващо се село. За последните три години Община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка и изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с. Безден. Кметът на общината заяви, че проектите ще продължат за село Безден.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове