Проведе се тринадесетият Празник на зелето в Петърч

1016 преглеждания

По случай традиционния празник беше изпечен „Най-големият зелник в България“

Празникът на зелето за поредна година стана най-голямата атракция за жителите и гостите на костинбродското село Петърч. Организатори на фестивала са НЧ „Нов Живот-1919”, Кметство-Петърч и Община Костинброд, които за поредна година бяха подготвили разнообразна конкурсна и фолклорна програма.

На 23 октомври площада в селото събра местни жители и гости, привлечени от празничната програма на Илия Луков и ТС „Релакс“. Останалите официални лица, които уважиха колоритното събитие бяха народният представител от 44-то НС Васил Цветков, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, Председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, заместник-кметът на община Костинброд Теодора Гогова, общинските съветници Даниела Станкова, Марияна Кръстанова, Мариян Младенов и Димитър Найденов, както и кметовете на населени места в община Костинброд Симеон Спасов - кмет на с. Голяновци, Емилия Колева - кметски наместник с. Богьовци и  Гергана Величкова-кметски наместник с. Опицвет.

Всички присъстващите бяха посрещнат и приветствани от домакините на фестивала - Борислав Борисов - кмет на село Петърч и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд

Програмата за гостите на тринадесетото издание на Празника включваше кулинарна изложба и състезания за най-вкусна гозба, приготвена от зеле. По случай традиционния празник на къдравия зеленчук беше изпечен „Зелникът на годината - най-големият зелник в България“, като всяко едно парче беше пакетирано, с цел спазване на противоепидемичните мерки.

Повече снимки от събитието може да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

В Костинброд почетоха 135 годишнината от рождението на д-р Никола Чилов

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук