Продължават срещите на община Костинброд в Унгария по програма „Европа на гражданите“

496 преглеждания

Продължават срещите на община Костинброд в Унгария по програма „Европа на гражданите“. Кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, инж. Теодора Гогова - зам.-кмет на община Костинброд, Димитър Георгиев - ръководител на Общински инспекторат и  Симана Марковска - представител на Югозападното сдружение на общините са участници в конференция по програмата.

Кметът Младенов, презентира прогресът на трансграничните отношения между общини от различни държави. Той разказа за проекта между Костинброд и Салеми, регион Сицилия, Италия – „Младите хора обсъждат бъдещето на Европа“, както и многото проекти между община Костинброд и сръбски общини.

Всички държави, участващи в конференцията и съответните общини от тях презентират постижения в европейските проекти, реализирани или в момента реализиращи се трансгранични проекти.

Конференцията започна с откриване от Szabolcs Szalai- кмет на община Бюкабрани /Bükkabrany/.

Кметът на унгарската община презентира минната промишленост в нея, намерените археологически забележителности, възможностите в балнеолечението и използването на слънчевата енергия за търговски и жилищни сгради.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук