Проект „Осигуряване на Топъл обяд на територията на община Костинброд“ е удължен с два месеца

874 преглеждания

Ще продължи до 30 април 2020 г.

С два месеца е удължен проектът „Осигуряване на Топъл обяд на територията на община Костинброд“. Той се реализира по Оперативна Програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица 2014-2020 г., Операция тип 3 BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ и ще продължи до 30.04.2020 г.

Сключено е допълнително споразумение между Община Костинброд и Управляващия орган - АСП към МТСП и е осигурено допълнително финансиране. Общата сума на финансиране за изпълнението му е 101 898,50 лв.

По проекта са включени 72 лица: на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; лица и семейства с минимални пенсии; скитащи и бездомни лица и деца; самотно живеещи и др.

Храната се приготвя ежедневно от Домашен социален патронаж  - гр. Костинброд и се доставя до домовете на трудно подвижните лица, както и по селата. Социалната услуга стартира през м. март 2018 г. и до момента са участвали около 100 лица от цялата община.

По проекта се изпълняват заложените съпътстващи мерки и се оказва съдействие на потребителите при необходимост - периодично на лицата се предоставя полезна информация относно: здравословното хранене и безопасно съхранение и консумация на храната, съвети за управление на семейния бюджет и др. теми, които са в интерес на потребителите. Също така се съдейства на лицата, включени в Проекта при необходимост от ползване на административни услуги в Общинска администрация - Костинброд.

За повече информация: Община Костинброд - ет. 1, ст. 10, тел. за връзка: 0721/68 710 -  Тереза Власайкова.

EspressoNews