Първи фестивал „Музика в пещерата“ във врачанския балкан

1147 преглеждания

Леденика събира на едно място изпълнители на класическа, поп, рок, джаз и фолклорна музика

За първи път красивата пещера Леденика събира на едно място изпълнители на класическа, поп, рок, джаз и фолклорна музика.

Уникалният проект „Музика в пещерата“ ще се проведе от 06 до 08 септември сред величествената обстановка и естествена акустика на природния феномен.

Специални гости на нестандартния музикален форум са едни от най-популярните и обичани изпълнители и групи: цигуларят Хари Ешкенази, Фолклорният квартет „Абагар“, група „Мери бойс бенд“ , камерен оркестър „Drop Down Community“, невероятният певец Васил Петров, Маестро Максим Ешкенази, Симфониета-Враца, с диригент Христо Павлов и гост-солисти.

Първият ден на фестивала представя „Магията на мюзикъла“ и ще звучат откъси от известните творби - „Фантомът на операта“, „Уестсайдска история“, „Евита“, „Кабаре“, „Магъосникът от Оз“, в изпълнение на Симфониета - Враца и гост-солистите: Теменужка Трифонова, Владимир Грудков, Таня Лазарова, Християна Дънкова.

На 7 септември програмата включва концерт „VINO CANTABILE“ с участието на Хари Ешкенази-цигулка и Симфониета-Враца, както и изпълненията на Фолклорен квартет „АБАГАР“ , „Мери Бойс Бенд“ и камерен оркестър „Drop Down Community“.

Кулминацията на „Музика в пещерата“ е на 8 септември, когато посетителите ще се насладят на невероятните изпълнения на емблематичният джаз певец Васил Петров.  Сред уникалните образования на природната забележителност, българският Франк Синатра ще представи популярни пиеси, интерпретирани акустично, заедно с талантливия китарист Николай Карагеоргиев.

Партньори в организацията на фестивала са Сдружение „Аз обичам Враца“ и Симфониета-Враца.

EspressoNews

Снимки: Община Враца