Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд отбеляза Международния ден на мира

425 преглеждания

В двора на училището бе посаден сребърен бор - дървото символ на мира

Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд отбеляза Международния ден на мира. Денят се чества всяка година на 21 септември и е обявен от Общото събрание на ООН за ден, посветен на укрепването на идеалите за мир.

Учениците от ФУЧ Гражданско образование – начален етап бяха изготвили постери и табла с послания за мира на български, унгарски и английски език, каквито езици се изучават в училището. Ученическият парламент от ФУЧ Гражданско образование в прогимназиален етап бяха изработили табло с послания от гълъбче, с призив да пазим мира в нашата страна и света.

Учениците бяха написали свои лични послания, привързани с бели балони, които пуснаха заедно с първокласниците. В рамките на празника бяха пуснати и два бели гълъба под звуците на песента „Мирът“ на Тоника СВ, бяха рецитирани стихове за мира, бе направен и красив надпис на думата МИР.

В двора на училището, най-големите ученици – представители на ученическия парламент, задното с първокласниците посадиха дървото, символ на мира – сребърен бор.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук