Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд, тържествено закри учебната година

533 преглеждания

Даниела Борисова-Милутинович отбеляза и 25 години като директор на училището

Първо основно училище „Васил Левски“, гр. Костинброд тържествено закри учебната година, с изпращането на 7 клас. На 4 юли, Даниела Борисова-Милутинович отбеляза и 25 години като директор на училището в Първи район, в Костинброд.

Тържеството започна с предаването на ученическото знаме и богата програма, подготвена от учениците от 5, 6 и 7 клас. Изпращането на седмокласниците, тази година бе под наслов „Никой не е забравен и нищо не е забравено... Вървим напред с лице към миналото и се обръщаме назад към бъдещето“ – Георги Господинов.

Учениците от 7 клас  поднесоха специални поздравления и пожелания на любимия си класен ръководител – Анелия Викторова и на директора Даниела Борисова-Милутинович.

На тържеството в двора на прогимназиален етап присъстваха и кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник – Александър Ненов, родители на завършващите ученици.

Кметът на община Костинброд, заяви:

„С огромно уважение към всички Вас се обръщам и Ви пожелавам здраве и много успех. Приветствам всички родители и ученици, които ще се ориентират към нашите две невероятни гимназии на територията на община Костинброд – СУ „Д-р Петър Берон“ и Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“.

Честитя юбилея като директор на г-жа Борисова и заявявам, че благодарение на амбицията й и на целия колектив на училището община Костинброд има втора побратимена община, именно от Република Унгария! А доколкото до сградата на прогимназиален етап – продължаваме с ремонтните дейности. През 2023 година се изпълни проект за енергийна ефективност на сградата, а до края на годината ще бъде обновена и отвътре.“.

Изучаването на унгарски език и според кмета на община Костинброд е катализатор на приятелските отношенията с унгарската държава и осъщественото побратимяване между общините на Мор в Унгария и Костинброд в България. С подписването на пакта за сътрудничество на 11.06.2023 г. в присъствието на двамата директори на училищата на градовете Мор и Костинброд се даде старт за бъдещ обмен на ученици и силни приятелски отношения между двете държави.

Заместник-кметът Александър Ненов раздаде грамоти с отличия на 5 и 6 клас, а директорът Даниела Борисова удостоверенията за завършен 7 клас.

Повече снимки от събитието, можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук