Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд чества патронния си празник

638 преглеждания

На 19 февруари, в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд, бе отбелязана 151 годишнината от гибелта на Апостола на Свободата – Васил Левски. Училището чества и своя патронен празник. Всички ученици от първи до седми клас, под ръководството на своя директор – Даниела Борисова изнесоха богата програма пред учители, родители и гости на събитието. В края на тържествената част бяха поднесени венци и бе прожектиран филм, с участието на учители и ученици от училището.

През изминалата седмица, възпитаниците на костинбродското училище заедно със своите класни ръководители, бяха подготвили проекти за делото на Апостола на Свободата. Тържеството както всяка година приключи с раздаване на грамоти. На патронния празник на Първо ОУ „Васил Левски“ присъстваха Младен Маринов – народен представител в 49-то Народно събрание, Юлиян Леков – Областен управител на Софийска област, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“. В препълнената зала в начален етап на Първо ОУ „Васил Левски“, кметът на община Костинброд заяви:

„Поклон пред светлата памет на Апостола на свободата! Днес честваме неговото безсмъртие! Нашата задача е да предадем на по-младото поколение да почитат и съхраняват подвига на Левски за една свободна България!

Честит патронен празник на най-старото училище в община Костинброд! Честит празник на всички възпитатели и ученици на Първо основно училище „Васил Левски“. Тук е момента да спомена, че именно тук, в двора на начален етап ще бъде изграден един нов, модерен и функционален физкултурен салон. Това е един от четирите спечелени проекта на община Костинброд за модернизация на образователната среда в общината. Физкултурни салона ще бъдат изградени и в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство, Второ ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, село Петърч.“

Областният управител на Софийска област Юлиян Леков и народният представител Младен Маринов поздравиха учениците по случай Патронния им празник, поднесоха венци и се поклониха  пред барелефа на Васил Левски в начален етап на Първо ОУ „Васил Левски“.

1

2

3

4

5

6 

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук