Пътят Калотина - Беренде извор - Беренде вече е реновиран

1775 преглеждания

Ремонтът на 10,9 км от третокласния път III-8001 възлиза на близо 8 млн. лв

Пътят III - 8001 - Калотина - Беренде извор - Беренде вече е изцяло реновиран. За това информират от Община Драгоман. Ремонтът на 10,9 км от третокласния път III-8001 възлиза на близо 8 млн. лв. и обхваща нова настилка, възстановено отводняване, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Това е поредната инвестиция на Агенция „Пътна инфраструктура“ в община Драгоман.

Подобряването на инфраструктурата увеличава значително перспективите на този район за развитието на селския и културно-религиозен туризъм, с улеснения достъп до Средновековната черква „Св. Св. ап. Петър и Павел“, която се намира на около 1 км западно от село Беренде, както и намиращият се в землището на същото село дъб /Quercus pubescent/, който е на възраст около 100 години, обиколката му е 2,67 м , а височината му: 12 м, информират още от Общината.

Любителите на екстремни изживявания вече по-лесно ще достигат и пещерата Темната дупка, която е разположена в близост до с. Беренде извор, дълга е 425 метра и е осеяна с разнообразна пещерна украса - сталактити, сталагмити, прегради, езерца и ванички, пещерни бисери, каменни лилии и други характерни образувания.

Източник и снимки: Община Драгоман

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук