Ръководствата на Община Костинброд и ръководството на ОДМВР - София проведоха работна среща

862 преглеждания

По въпросите за сигурността в региона

Ръководствата на Община Костинброд и ръководството на ОДМВР - София проведоха работна среща по въпросите за сигурността в региона.

На срещата присъстваха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Александър Ненов – заместник кмет на община Костинброд, кметовете на всички населени места на територията на общината и служители на общинска администрация, от страна на ОДМВР – София старши комисар Живко Коцев, началника на отдел „Охранителна полиция“ – комисар Петър Соколов и началникът на РУ Костинброд – гл. инсп. Георги Калайджиев.

Целта на срещата беше набелязване на конкретни проблеми и съответните мерки за разрешаването им.

По линия на опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на гражданите се работи изключително активно и конструктивно с РУ-Костинброд, комуникацията е ежедневна. Всички планирани съвместни мерки се изпълняват.

На територията на общината още тази година изцяло със средства от бюджета на община Костинброд се предвижда надграждане на системите за видеонаблюдение, сигурност и охрана, посочи кметът Младенов.

По време на срещата беше дадена висока оценка на служителите на реда по отношение на създадената организация за обезпечаване на масовите мероприятия, преминали спокойно и без нарушения на обществения ред.

В рамките на работното посещение бе демонстрирана и системата за видеонаблюдение на общината, разполагаща с функции за наблюдение и контрол от най-висок клас.

Анализът на пътнотранспортния травматизъм и вземането на адекватни решения за ограничаването му е ежедневна задача на полицията. В тази връзка са предприети действия за засилване на контролната дейност. Приложената мярка за ротация на полицейски екипи – служители от едно районно управление да работят на територията на друго – вече дава своите положителни резултати и оказва дисциплиниращ ефект спрямо водачите.

Сред останалите дискутирани теми бяха превантивната работа съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, мерките за ограничаване на нарушенията на нощната тишина, пътната безопасност, контролът върху движението на тежка селскостопанска техника и товарният трафик през малките населени места.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук