Ръководството на Община Своге участва във форум на побратимените български и руски градове

1901 преглеждания

Събитието се проведе във Варна

Втория форум на побратимените български и руски градове се проведе на 17 и 18 септември във Варна. Събитието бе организирано от Община Варна, Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, с подкрепата на Генералното консулство на Руската Федерация във Варна и Руския културно – информационен център, представител на Россътрудничество в България.

Кметът на община Своге Емил Иванов, заедно със секретарят на местната администрация Даниела Дакова, бяха сред участниците във форума. В мероприятието взеха участие и представители на побратимения със Своге руски град Кириши, Ленинградска област, в лицето на неговия кмет Константин Тимофеев и заместник-кметът Виктория Александрова, които са дългогодишни добри партньори и приятели на Своге.

Сред целите на форума бяха задълбочаване на двустранното партньорство, споделяне на добри управленски практики и работа по съвместни инициативи в сферата на туризма. Организирана бе и кръгла маса на тема „ Дигитални технологии и образование“, която се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Форумът включваше и международна кръгла маса  „Развитие на устойчив туризъм чрез култура – добри практики в Русия и България“, която се състоя в хотел Астор Гарднър.

Участниците във Форума бяха приветствани от кмета на Община Варна Иван Портних, от Н. Пр. Анатолий Макаров - посланник на Руската федерация в България, от НСОРБ, от Министерството на туризма и други.

EspressoNews