Ръководството на община Костинброд присъства на откриването на нов производствен завод към компания „Ресор“ ООД

665 преглеждания

Целта на посещението са бъдещи партньорски отношения и модифициране на съществуваща техника

По покана на директора на компанията „Ресор“ ООД – Бранислав Михайлович и кметът на община Гаджин хан, Република Сърбия – Милислав Филипович, ръководството на община Костинброд, в лицето на кмета Трайко Младенов, заместник-кметът Александър Ненов и кметът на село Голяновци – Симеон Спасов посетиха откриването на нов производствен завод към компания „Ресор“ ООД.

Директорът на компания „Ресор“ ООД е запознат с община Костинброд и я е посещавал по време на трансграничен проект между община Костинброд и община Гаджин хан. Самата компания се намира в сърцето на град Гаджин хан.

Поради близостта си, производствените мощности и качеството от услугите на „Ресор ООД“, се възползват много български фирми. Дружествата, които поддържат сметоизвозването и сметопочистването в община Костинброд също използват техника от сръбската компания.

Целта на посещението на делегацията от община Костинброд е бъдещи партньорски отношения и модифициране на съществуваща техника. Община Костинброд сътрудничи много успешно с пограничните общини в Република Сърбия. През годините е реализирала не малко трансгранични проекти, като към момента точно с община Гаджин хан се реализира много важен спортен проект.

Кметът Младенов разговаря с кмета на община Гаджин хан, за финализирането на съвместния проект между двете общини: Проект „SPORT TOURISM – OUR COMMON FUTURE“/„Спортния туризъм – наше общо бъдеще“/, финансиран по ТГС Интеррег – ИПП България – Сърбия. Проектът включва изграждане на мултифункционален закрит спортен комплекс в град Костинброд и плувен басейн в с. Душник, община Гаджин Хан, като така ще се създадат благоприятни условия за съвместни спортни дейности и практикуване на спортен туризъм в регионите на двете общини.

На откриването на новите производствени бази присъстваха и представители на дипломатическата мисия на Република България, кметове на общини в Република България, строителни фирми и компании от България и Сърбия.

Тъй като опазването на околната среда е един от приоритетите на община Костинброд, ръководството придава особено значение на адекватното третиране на отпадъците, генерирано в производствения процес и желае постоянното обновяване на техника и опознаване на нови тенденции.

Източник и снимки: Община Костинброд 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук