С 61 златни, 48 сребърни, 17 бронзови медали от републикански и международни състезания, клуб ДРАГ закри колоездачния сезон

2836 преглеждания

Колоездачен клуб DRAG тържествено закри състезателен сезон 2019 г.

Със специално събитие в НЧ „Христо Ботев  1934“ гр. Божурище, на 20 декември, колоездачен клуб DRAG, тържествено закри състезателен сезон 2019 г. 

Състезателите бяха посрещнати с поздрав от вокална група „Музикални сърца“ при СУ „Летец Христо Топракчиев“ и с бурни, заслужени аплодисменти от присъстващите в залата. Двадесет и шесте златни момичета и момчета от отбора:

Момичета младша: Никол Тонкова, Калина Спасова

Момчета младша: Никола Иванов, Деян Алексиев

Момичета старша: Дара Рангелова, Анастасия Драготинова, Филка Александрова

Момчета старша: Стоян Шукалов, Ясен Цонев, Никола Младенов

Григор Тошев, Марио Величков, Калоян Йончев

Девойки младша: Ивана Тонкова, Таня Александрова

Юноши младша: Даниел Тодоров, Михаил Михайлов, Антон Стефанов

Стефан Георгиев

Юноши старша: Валентин Георгиев, Филип Катарджиев, Георги Николов

Жени: Анелия Кирова

Мъже: Денис Добрев, Марио Сучев, Георги Лумпаров и треньора  Добри Деспотов с гордост споделиха успехите си  от изминалия сезон с над 55 състезания, четири, от които организирани от Клуб DRAG.

Равносметката в медали 61 златни, 48 сребърни, 17 бронзови и 17 четвърти места от републикански и международни състезания.

Гордост за клуба са двете невероятни момичета, които се качиха на почетната стълбичка на най-престижното състезание  „Балкански шампионат“ в Босна и Херциговина. Това са Ивана Тонкова, която за втори път е Балканска шампионка и завоюва  златен медал на общия старт и сребърен медал в дисциплината „часовник“ и нейната съотборничка Таня Александрова, която спечели трето място в общия старт. Отлично се представи  Даниел Тодоров, който се класира шести на общия старт.

Марио Сучев сподели своите преживявания от световното за аматьори UCI Gran Fondo World Championships Poznan 2019 в Полша, където се класира 23-ти на общия старт в категория „мъже елит“ и 26-ти на индивидуално бягане по часовник.

Топло и сърдечно състезателите посрещнаха на сцената новите попълнения в отбора.  Благодариха на своите родители за подкрепата, а с много силни аплодисменти, любов и признателност дариха тренера – господин Добри Деспотов, човекът, който  изисква  много, мотивира, вдъхва сила, стимул, увереност, самочувствие на своите състезатели. Учи ги да побеждават, но и да могат да губят.

Всички от отбора бяха наградени с плакет за високите си спортни постижения от ръководството на отбора, с пожелания за успех и нови победи през следващия сезон.

За клуб DRAG 2019 г.  беше изпълнена с безброй предизвикателства, много вълнения, тежък и неуморен  труд, предстартови трепети, спортен хъс и готовност за нови победи.

Екипът на EspressoNews желае още много успехи през новия сезон!