С безплатни прегледи за остеопороза стартира „Седмица на доброволчеството“ в Драгоман

1355 преглеждания

Различни събития и инициативи ще има до 7 декември

С безплатни профилактични прегледи за остеопороза стартира „Седмица на доброволчеството“ в Драгоман. Прегледите бяха извършени на 2 декември в здравната служба в с. Габер, от д-р Симеон Гугутков. От предоставената възможност се възползваха над 50 жени от с. Габер попадащи в рисковата за заболяването възраст. Инициативата на Община Драгоман, която има за цел ранно диагностициране, превенция и борба с остеопорозата се осъществява в партньорство с фондация „Aдра България”

„Седмицата на доброволчеството“ ще продължи до 7 декември, с различни събития и инициативи и посветена на Международния ден на доброволеца, който се отбелязва на 5 декември.

На 3 декември в СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман, ще се проведе образователна презентация на тема „Да научим за природните бедствия“.

Учениците от I и II клас на СУ „Христо Ботев“ ще изработят специални коледни картички, с които да стоплят сърцата на възрастните хора на територията на общината. Картичките, заедно с личните послания от децата и материали за превенция от пожари през отоплителния сезон, ще бъдат раздадени от представители на БЧК, БМЧК и Община Драгоман на 4 декември.

Под надслов „Да запалим коледния дух в Драгоман“ ще премине събитието, с което на 5 декември, в Драгоман ще грейнат светлините на коледната елха. В празничната програма ще вземат участие учениците от 5 клас на СУ „Христо Ботев“ и самодейците от НЧ СУ „Мелдия-2012“. В рамките на събитието ще бъдат връчени и наградите от конкурса за есе на тема „Доброволец - призвание и кауза“, организиран от Община Драгоман, БЧК и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

На 6 декември, в ДГ „Радост“ ще бъде представена театралната постановка „С огъня шега не бива”. В детското заведение ще се проведе и демонстративна евакуация с участието на РЦПБЗН-гр. Сливница.

„Седмицата на доброволчеството“ ще завърши на 7 декември с благотворителен базар, организиран от МКБППМН, БЧК и БМЧК. Събраните средства ще бъдат вложени във „Фонд за подкрепа на стратегията и годишен план за дейностите за личностното развитие на децата и учениците от община Драгоман“.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман