С благотворителен коледен базар приключи „Седмицата на доброволчеството“ в Драгоман

885 преглеждания

Тя се проведе от 2 до 7 декември, с различни събития и инициативи

С благотворителен коледен базар на изделия изработени от МКБППМН, БМЧК и БЧК, приключи „Седмицата на доброволчеството“ в община Драгоман. Базарът се проведе на 7 декември, на градския пазар в града, а събраните средства ще бъдат вложени във „Фонд за подкрепа на стратегията и годишен план за дейностите за личностното развитие на децата и учениците от община Драгоман“.

„Седмицата на доброволчеството“ бе посветена на Международния ден на доброволеца и се проведе от 2 до 7 декември, с различни събития и инициативи. Тя стартира с безплатни профилактични прегледи за остеопороза, в с. Габер. От предоставената възможност се възползваха над 50 жени от селото попадащи в рисковата за заболяването възраст.

Във втория ден от „Седмицата на доброволчеството“ в Драгоман, в СУ „Христо Ботев“ бе изнесена образователна презентация на тема „Природни бедствия“. В рамките на обучението, учениците от V до VII клас научиха повече за видовете природни бедствия и начините да реагират при земетресения, наводнения, пожари и други извънредни ситуации и как да се предпазят от тях.

На 4 декември, представители на Община Драгоман и БЧК посетиха възрастни хора, ползватели на социалната услуга „Домашен патронаж“ и ги зарадваха с ръчно изработени картички от децата от I и II клас на СУ „Христо Ботев“ - гр. Драгоман. Заедно с картичките бяха раздадени и материали свързани с превенция от пожари през отоплителен сезон.

В Деня на Доброволеца - 5 декември, в заседателната зала на община Драгоман, по покана на кмета на Драгоман Андрей Иванов се състоя среща с Доброволно формирование - гр. Драгоман за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Гости в Община Драгоман бяха комисар Георги Иванов - директор РДПБЗН - гр. София и Благовест Найденов - инспектор РСПБЗН - гр. Сливница. На доброволното формирование бе връчена специална статуетка за съществен принос при овладяване на пожари.

На 5 декември засия и коледната елха в Драгоман. Празничното събитие премина под надслов „Да запалим коледния дух в Драгоман“, а в програма взеха участие учениците от 5 клас на СУ „Христо Ботев“ и самодейците от НЧ СУ „Мелдия-2012“. В рамките на събитието бяха връчени и наградите от конкурса за есе на тема „Доброволец - призвание и кауза“, организиран от Община Драгоман, БЧК и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На 6 декември, за децата от ДГ „Радост“ пристигна театър „ПАН“, които представиха своята образователна постановка „С огъня шега не бива“ и заедно с представители от РСПБЗН - гр. Сливница бе организирана учебна евакуация и разглеждане на пожарния автомобил, което бе изключителна атракция за малчуганите.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман