С голям концерт откриха новата градска сцена на площад „Иван Вазов“ в Костинброд

817 преглеждания

Сцената е разположена в централната част на града, на площад „Иван Вазов“

С невероятен концерт откриха новата градска сцена на площад „Иван Вазов“ в Костинброд. Проектът „Изграждане на сцена на централен площад „Иван Вазов“ в гр. Костинброд“ е реализиран благодарение на Местна инициативна група „Костинброд-Своге“. Сцената е дофинансирана от бюджета на Община Костинброд.

Сцената е разположена в централната част на града, на площад „Иван Вазов“ и съчетава съвременен дизайн, изящество и пространство.

За да отбележи подобаващо откриването на тази вдъхновяваща градска сцена, Община Костинброд подари на всички присъстващи концерт „Българските песни, изпети на нов глас“ на БГ Дуетът, а водещ на събитието бе Десислава Василева.

Трикольорната лента на новата придобивка беше прерязана от кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд и Янко Шумков – представител на фирмата-изпълнител на проекта.

„Това е поредният ни инфраструктурен проект! Искам да благодаря на целия Общински съвет за единодушните решения за реализирането на този дългоочакван инфраструктурен обект. Но най-много искам да благодаря на Председателят на Местна инициативна група „Костинброд-Своге", който е и председател на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев.

Жителите на община Костинброд заслужават този проект, защото именно тук е най-богатия културен живот в цяла София област. Култура, която наложихме през последните години. Сцената е за всички Вас! Честита централна градска сцена!“, заяви кметът Младенов.

Сред присъстващите, дошли да се насладят на българската естрада бяха и общинските съветници: Даниела Станкова, Иван Иванов, Живко Георгиев, Валентин Делчев, Анелия Велева и Димитър Григоров, директори на социални центрове: Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ, Жана Кръстанова – директор на ЦСРИ,  Росица Лазарова – управител на Домашен социален патронаж и Валери Миронов – директор на ЦОП, служители на Общинска администрация-Костинброд и много жители, и гости на общината.

Изненадата на вечерта поднесоха Милчо Соколов и Кирил Веселинов от БГ Дуетът, които  връчиха на кмета на община Костинброд „Почетен плакет за принос в съхранението и развитието на традициите в българската поп култура“.

Новата външна сцена ще служи, като място за разнообразни изкуства – от театър и музика до фолклорни концерти и културни събития.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук