СУ „Д-р Петър Берон” ще разкраси Костинброд с графит

749 преглеждания

Инициативата ще се проведе на 30 ноември

През изминалата година най-голямото училище на територията на община Костинброд организира базар „Предай нататък”, част от проект „Глобално образование на местно ниво“. През тази година училището проведе различни инициативи по проекта, в които бяха включени няколко активности, сред които бяха безплатни прожекции на филми, Арт работилница и информативни срещи.

В края на инициативата, като закриващо събитие, предстои направата на графит на трафопост, намиращ се зад поликлиниката в Костинброд, до градинката с детска площадка.

Събитието ще се състои на 30 ноември, /събота/ от 11:00 ч. Учители, ученици и доброволци ще се срещнат пред НЧ „Иван Вазов - 1947 г.”, след което всички заедно ще отидат да изработят графита. От 14:00 ч. в читалището, участниците в проекта ще споделят добри практики за устойчиво развитие от България и ще творят в арт работилница.

Цялостната идея на „Предай натаък“ е по темата за устойчивото развитие и глобалните цели на ООН. Инициативите са с фокус отговорно потребление и ежедневни навици, които всеки може да направи без много усилия.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд