Самодейци от Бов участваха в два фолклорни събора

738 преглеждания

На 7-ми и 8-ми август, самодейци от читалището участваха във фолклорните събори - „Хоро се вие, песен се пее” - с. Миланово и „По стъпките на Вазов” - с. Лесков дол.

На IX - тия фолклорен събор - „Хоро се вие, песен се пее,” малките танцьори от състав „Бовяне”с ръководител Силвестър Христов се представиха отлично и бяха наградени с приз за най-артистично изпълнено хоро.

Солистът на певческа група „Бовска китка” Славчо Митров поздрави организаторите на събитието с две песни: „Паднал ми ранен млад Стоян” и „Огин пламна”.

Станалият традиционен събор „По стъпките на Вазов” събра самодейци от свогенска община и не само, за да отбележат за поредна година огромния принос за целия български народ на творчеството на Патриарха на българската литература - Иван Вазов.

Певческа група „Бовска китка” с ръководител Костадинка Инкова и корепетитор Недко Недялков се представиха с няколко закачливи народни песним като „Ой, моме, моме”, „Карамфило” и др.Най-малките певци Живко Борисов и Божидар Павлов се включиха като индивидуални изпълнители с две песни.

Народната песен „Садила мома” беше специален поздрав към инициатора на събора - Андрей Маринков от мъжете на група „Бовска китка”.

Източник и снимки: bov.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук