Скъсаната дига на река Блато вече е възстановена

1121 преглеждания

Пътят между село Голяновци и село Драговищица вече е отворен

Кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, заедно с Председателят на Общински съвет- Костинброд, д-р Атанас Тенев, посетиха река Блато и мястото на скъсаната дига, която вече е възстановена. Река Блато преминава през три квартала на град Костинброд. В близост до моста на Ломско шосе, дигата на реката се скъса и наводни земеделските земи в районна. Към момента се почиства коритото и се издига по-висока дига с насипи.

Продължава почистването и укрепването на река Блато от село Петърч до кв. „Маслово“, гр. Костинброд. Този участък на реката, който е извън регулация, по време на проливните дъждове в началото на месец януари излезе от коритото и заля кв. „Маслово“ и кв. „Шияковци“. Придошлата вода и високите подпочвени води не се оттичаха и пострадаха освен къщи и дворове, а и пасища и обработваеми земеделски земи.

Кметът на община Костинброд посети  и бара Метилявец при моста на ул. „Обединена“. Барата тръгва от язовир Маслово и се влива в река Блато. Барата се почиства от клони и наноси и се изграждат насипи около нейното корито.

Пътят между село Голяновци и село Драговищица вече е отворен. За една седмица каналът в с. Голяновци бе почистен. Продължава укрепването на бреговете на канала, както и почистването на отворите под преходите му. Над водостока се набиват пилони, за да укрепят моста над дере „Дола“.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук