Стартира кампанията по залесяване на община Божурище

1120 преглеждания

Фиданките са дарение от „ГОРАТА.БГ“ и Никола Рахнев

Стартира кампанията по залесяване на община Божурище. Тя ще се започне на 9 април /петък/ от 16:00 ч. и ще продължи и на 10 април /събота/ от 10:00 ч. Фиданките са дарение от „ГОРАТА.БГ“ и Никола Рахнев, а всички желаещи да се включат в инициативата са добре дошли. Предвидени са две места, на които ще бъде извършено засаждане на дръвчета. Това са парк „Орлите“ и местност „Радован“, с. Гурмазово. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на местната администрация. Ето какво гласи то:

„Уважаеми съграждани,

с огромно удоволствие Ви каним да се присъедините към акцията „Залесяване на община Божурище“, която стартира тази седмица!

Благодарим за дарените различни видове фиданки от „ГОРАТА.БГ“ и г-н Никола Рахнев!

Една от най-благородните човешки каузи е засаждането на дръвчета - белите дробове на нашата Планета, което своеобразно означава даването на нов живот, всяко засадено дърво е нова, все по-дълбока глътка въздух за всички ни!

Възраждането на българската гора и природа, ще се случи с много подобни каузи и ще облагороди нас самите като хора, примерът със залесяването и целият процес по него ще научи децата ни на отговорно отношение към Земята. Ще даде и тон на общата ни колективност и онази сплотеност, която дават само добрите и сърцати инициативи.

За да дадем пример на нашите деца, ще започнем в петък

/09.04.2021 г./ със засаждането на малки фиданки в парк „Орлите“, очакваме желаещите доброволци в 16:00 ч., за да стартираме заедно кампанията.

Всеки, който има възможност нека да носи инструменти за засаждане.

В събота /10.04.2021 г./, от 10:00 ч., продължаваме с масовото залесяване в местност „Радован“, с. Гурмазово (по пътя за Гробищния парк), в което могат да се включат жители от цялата община. Сборният пункт ще бъде на горепосоченото място. Пособията за засаждането ще ни бъдат предоставени от ДГС „Сливница“.

Каква по-голяма добрина от тази - да обичаш, пазиш и поддържаш природата?

Чиста природа - крепко здраве!

Заповядайте и носете със себе си доброто си настроение, надеждата и ентусиазма, че с тази си постъпка правите населеното си място по-добро за живеене!“

Източник: Община Божурище, Снимка: pixabay,com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук