Стартираха ремонтни дейности на втория етаж на Поликлиниката в Костинброд

589 преглеждания

Общинското ръководство успя да задели средства и закупи втория етаж на сградата

На 25 януари, стартираха ремонтни дейности на втория етаж на Поликлиниката в Костинброд и създаването на модерен медицински център в общината.

След близо 20 години в частни ръце и разпродадена на различни собственици,  постепенно сградата на Поликлиниката се връща в активите на община Костинброд. Въпреки трудностите, общинското ръководство успя да задели средства и закупи втория етаж на  сградата. Благодарение на единодушните решения на Общински съвет-Костинброд, Общината осигури и средства за ремонт на помещенията и закупуване на медицинска техника от най-ново поколение!

Очаква се през тази година там да се отвори съвременен диагностичен център, разполагащ с рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На същия етаж ще бъдат отворени кабинети за специализирана медицинска помощ.

Оглед на помещенията и срещата с фирмата изпълнител направиха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, неговите заместници – инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев-председател на Общински съвет-Костинброд, лекари и медицински сестри от „Авицена“ ООД. На срещата присъства и д-р Розалина Чобанова – директор на РЗИ Софийска област, която изтъкна, че община Костинброд е единствената община в областта, която инвестира средства в доболничната помощ.

С полаганите усилия от община Костинброд се очаква Поликлиниката в град Костинброд през 2023 г. да разполага с различни специалисти, които до момента липсват, за да бъдат удовлетворени медицинските нужди на гражданите.

Очаква се след реализирането на дейностите, сградата на поликлиниката да се оформи по следния начин: Първи етаж: личните лекари, Спешна медицинска помощ и аптека; Втория етаж: медицински център с рентген; Четвъртият етаж: социални центрове – Център за социална рехабилитация и интеграция, Патронажна грижа и дирекция „Социално подпомагане“. Община Костинброд ще продължи разговорите относно третия етаж на Поликлиниката, за да бъде  възможно и реализирането на проект за енергийна ефективност на цялата сграда.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук