Суши "Криспи Рол" – рецептата на седмицата и поредния финалист в „Сподели своя вкус с Espressonews“

2471 преглеждания

Християн Кътовски е от град Божурище и е поредния седмичен победител, който се включи в първото издание на кулинарния конкурс „Сподели своя вкус с Espressonews“. Неговото суши  бе най- харесваната  рецепта през изминалата седмица.

 Продукти:

Суши "Криспи Рол"

-          Ориз

-          Нори(водорасли)

-          Авокадо

-          Филаделфия

-          Корнфлейкс

-          Сос: Соева Майонеза и Унаги Сос( сос от змиорка)

Начин на проготвяне:

Върху бамбуковата рогозка поставяте лист водорасли нори. От едната страна листите нори за по-гладки, а от другата малко по-грапави. Поставяте листа с гладката част към рогозката.

Върху нори листа разстилате част от ориза, като покривате добре, листът от водорасли не бива да прозира. Не поставяте ориз до края на листа, а оставяте лента с ширина около един пръст, за да може в последствие сушите да се “залепи” добре.

Върху ориза намазвате тънък слой филаделфия. Идва ред за поставяне на плънката. Редите останалите продукти, които сте подготвили.

Навиете вашето руло суши. След като навиете рулцето суши го нарязвате внимателно на колелца, като за целта използвате много остър и възможно по-тънък нож, за да не се накъсат при рязане листата нори.

С кулинарния конкурс „Сподели своя вкус с Espressonews“  даваме възможност за изява на всеки любител на домашно приготвената храна и нейното стилно представяне! Ако желаете да се включите в конкурса и Вие вижте  правила и условия  за участие.

Александра Джамалова