Състоя се форумът на Агенция Стандарт - „Костинброд срещу кризата“

1437 преглеждания

Участие в дискусията взе министърът на икономиката

Дискусия на „Стандарт” - „Костинброд срещу кризата,“ с участието на министъра на икономиката Лъчезар Борисов, се проведе на 13 октомври в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.

Пред най-големите компании в региона министър Борисов представи новите мерки на държавата в подкрепа на бизнеса. Заедно с него в помощ на индустрията на въпроси на компаниите отговаряха заместник-министърът на икономиката Стамен Янев, проф. д-р Поля Кацамунска - съветник на министъра на икономиката, д-р Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Народният представител Николина Ангелкова и главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова.

Домакини на дискусията бяха кметът на община Костинброд, Трайко Младенов и председателят на ОбС-Костинброд, д-р Атанас Тенев. На събитието присъстваха и Старши комисар Николай Спасов - ОДМВР, и Александър Нецов - началник на РУ- Костинброд.

Целта на кампанията „Заедно срещу кризата”, която се осъществи съвместно с община Костинброд и Министерството на икономиката е да бъдат обсъдени проблемите на отделните сектори, да бъдат популяризирани мерките за държавната помощ в подкрепа на бизнеса и в пряк диалог да бъдат очертани секторните и регионални анализи за преодоляване на икономическите последствия от коронакризата.

Община Костинброд е една от икономически най-добре развитите общини у нас. Още през 2016 г. Костинброд спечели специална награда от Агенцията за инвестиции в България за град с най-много вложения на глава от населението - 6 300 лв.

Костинброд е и общината с най-много изпълнени и изпълнявани европроекти по различни оперативни програми, като усвоените средства от 2011 г. до момента са над 140 млн. лева.
Едни от най-големите инвеститори в България са избрали Костинброд за база на производствената си дейност.

Във форума участваха ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ, „Газтрейд“ АД, „Нис Петрол“, „Сиенит холдинг” АД, „ЕМ комплект“, „АСИКО“ ООД, „Ролпласт“ ЕООД, „Марс Армор“ ООД, „Джиев“ АД, „Интерион“ АД, „Юроспийд“ ООД, „Солинекс“ ООД, „Костинброд ЕКО“ АД, ЦБА Коме, „Родиз“ ЕООД, „Булагро 97“ АД „Олинеза Премиум“ ООД и др.

Пред тях министър Борисов представи новите мерки в помощ на бизнеса у нас, конкретните планове за бъдещи инвестиции в региона и развитието на нови бизнес зони. До месец и половина още 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в икономиката, каза министърът. В момента тръгва процедура, наречена „Големите малки”. Грантовете ще са за 78 млн. лв. и ще са за големи компании, с оборот над 500 000 лв., които попадат в сегмента на малките.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов заяви, че с всички фирми на територията на община Костинброд има диалог. „През последните години сме показали, че вратите на община Костинброд винаги ще бъдат отворени за бизнеса, неговите инвестициони намерения или идеи”.

Източник и снимки: Община Костинброд

Отличиха „Героите на моя Костинброд“
Изпълнителната, държавна и местна власт посетиха...

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук