Традиционната зоо изложба в село Петърч се проведе за девети път

966 преглеждания

Изложбата бе посветена на Любо Бояджиев - кинолог и радетел на каузата „Българско овчарско куче”

За девета поредна година, село Петърч бе домакин на  зоо изложба. Ръководството на село Петърч и организаторите от МАБОК и Национална организация Каракачанско куче посветиха изложбата на Любо Бояджиев - кинолог и радетел на каузата „Българско овчарско куче”.

Достойнствата на четириногите бяха оценени от жури в състав от български и чуждестранни международни съдии, а призьорите в различните категории бяха наградени с купи от Община Костинброд. Раздадени бяха и много награди под формата на храни и лакомства за домашните любимци.

Кметът на Петърч Борислав Борисов поздрави присъстващите с празника на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Той благодари на участниците в събора и зоо изложението за ентусиазма, с който за поредна година се включват и пожела на всички весело и приятно изкарване.

Приветствие към присъстващите отправи и кметът на Костинброд Трайко Младенов.

„Чест прави на всички вас, че днес сте тук в тази българска община, в това българско село. За важните каузи трябва да бъдем заедно, защото Съединението прави силата!, заяви Младенов.

На събитието присъстваха Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Етиен Леви, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче - МАБОК, представители на Националната организация Каракачанско куче, жители и гости на село Петърч.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук