Трайко Младенов пред Радио София: Заразените в община Костинброд са шестима

3315 преглеждания

Институциите работят в максимален синхрон и лицата, при които е установен коронавирус, се транспортират със специално оборудвани медицински екипи до София

Четири нови случая на заразени с коронавирус са били потвърдени в Костинброд, сочат данните на Районната здравна инспекция - София област. Областният управител Илиан Тодоров призовава гражданите на града да спазват мерките, предприети от правителството, и най-вече социалната изолация,  пред Радио София.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов уточни пред Радио София, че заразените стават общо шестима, тъй като има и два по-стари случая. Около 70 души са под карантина. Заболелите се лекуват в столични болници и няма информация за влошаване на състоянието им. 

Институциите работят в максимален синхрон и лицата, при които е установен коронавирус, се транспортират със специално оборудвани медицински екипи до София, отбеляза Младенов и добави, че Общинският кризисен щаб е предложил конкретни превантивни мерки, които са въведени със заповед на кмета и са изпратени до областните дирекции. Една от тези мерки е въвеждането на вечерен час в общината, който ще е в сила от 21.00 до 5.00 часа.

Много хора от Костинброд пътуват за работа до София, а и много софиянци работят в големите промишлени предприятия в града, което усложнява задачата на общината и налага въвеждането на по-строги мерки, посочи Трайко Младенов.

 Източник: bnr.bg, снимка: Община Костинброд

Илиан Тодоров: Има заразени с COVID-19 в Костинброд
Община Костинброд с вечерен час, след 21:00 ще се придвижват само работещите и...
По-строги мерки, за недопускане на разпространение на COVID-19...
Търговските обекти на територията на община Костинброд са задължени...
Общинска администрация – Костинброд с ново приемно време
Кметът на Костинброд и председателят на Общинския съвет с...
Община Костинброд дезинфекцира обществените...
Община Костинброд ще работи в събота и неделя
Община Костинброд с доставки по домовете на лекарства и...

ЕspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук