Турнир по художествена гимнастика ще събере грации от цялата страна на 27 и 28 май в Арена Сливница

1873 преглеждания

Сливница ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика организиран от Спортен клуб „Ритмика“. Както EspressoNews писа, турнирът ще събере грации от цялата страна на 27 и 28 май (събота и неделя) в зала Арена Сливница. Събитието е с начален час 10:00 ч.

Треньорът на Спортен клуб „Ритмика“ Божурище и Спортен клуб „Сливница“ – Джулия Георгиева, сподели за читателите на EspressoNews, подробности за турнира, в който се очаква да вземат участие над 700 гимнастички от цялата страна. Специални гости на събитието ще бъдат състезателки от Черна гора, които ще се включат в надпреварата в неделния ден.

Спортен клуб „Ритмика“ Божурище ще бъде представен на турнира от Александра Александрова, Калина Спасова, Бояна Василева и Божидара Кирилова. Гимнастичките от Божурище станаха вицерепубликански шампионки от третото държавно първенство по масов спорт „Гимнастрада 2016 г.“ във възрастова група 10-14 г. което се проведе на 26-ти и 27-ми ноември в град Велико Търново.

Петя Иванова, Христомира Стоименова, Ралица Пламенова, Моника Димитрова и Дарина Евтимова от Спортен клуб „Сливница“ ще представят града домакин във възрастова категория 8-10 г. Възпитаничките на треньора Джулия Георгиева спечелиха 2-ро място във възрастова група 7-10 г., на третото държавно първенство по масов спорт "Гимнастрада 2016 г." Още четири състезателки ще представят Спортен клуб „Сливница“ на турнира по художествена гимнастика. Те ще участват във възрастовата група на 6-8 годишните.

Всички участници в спортния празник ще получат медали, грамоти и подаръци.

„Аз и Елизабет Колева, решихме да направим такъв тип състезание, на което всяко едно дете да получи медал и да се почувства шампион, за да стимулираме децата да продължат да тренират и да се занимават със спорт. Това е и целта на нашия турнир.“ – сподели още Джулия Георгиева.

EspressoNews