Тържествено откриха новата учебна година в СУ „Христо Ботев“ Драгоман

1086 преглеждания

Първото тържество се проведе в ДГ „Радост“

Откриха новата учебна година в СУ „Христо Ботев“ и ДГ „Радост“ в Драгоман. Тържествата в образователните институции уважиха кметът на Драгоман Андрей Иванов и неговите заместници Емилия Милушева и Лидия Банкова-Найденова.

С издигане на знамето и химна на Република България започна откриването на новата учебна година в драгоманското училище. Директорът Стоян Стоянов и кметът Андрей Иванов поздравиха всички присъстващи, като не скриха вълнението си за предстоящата учебна година. Празничен водосвет отслужи отец Асен и в края на тържествената церемония, отново по стара традиция удари първият училищен звънец. С радостни емоции учениците прекрачиха прага на училището, а петокласниците въведоха първолаците в класната им стая, където им бяха раздадени подаръци от името на г-н Иванов.

В празничния ден, за своите най-малки възпитаници отвори врати и ДГ „Радост“, които напуснаха детската ясла, а малчуганите, които ще се подготвят в предучилищна група, ги поздравиха с много песни, стихотворения и танци.

EspressoNews

Снимки: Oбщина Драгоман