Ученици от община Костинброд премериха знания във викторина „В света на приказките“

570 преглеждания

Тазгодишната тема беше посветена на творчеството на Елин Пелин

В навечерието на 24 май, в Костинброд се проведе традиционната литературна викторина „В света на приказките“. Тазгодишната тема беше посветена на творчеството на Елин Пелин. През 2022 година се навършват 145 години от рождението на българския писател.

Събитието се проведе в НЧ „Иван Вазов 1947“ с участието на ученици от втори до четвърти клас от I ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч и НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица.

Секретарите на читалищата в НЧ „Иван Вазов1947“, НЧ „Заря 1914“ и НЧ „Кирил и Методий 1890“ подариха на всяко училище, участващо във викторината, книги и пособия за рисуване.

Викторината откри Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, който поздрави присъстващите и пожела успех на всички участници. Жури на „В света на приказките“ бяха Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов 1947“, Кристина Йорданова – специалист „Култура и спорт“ в община Костинброд и Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата.

Събитието завърши с драматизации от избрани приказки на Елин Пелин. Журито оцени и илюстрации, рисувани от учениците. Всички участници получиха грамоти за участие, книжки с приказките и други изненади, споделиха много вълнения, добро настроение, положителни емоции и усмивки.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук