Учители и ученици от Костинброд и Своге с отличия от РУО - София област

1218 преглеждания

За високи постижения през учебната година

На тържествена церемония в подкуполното пространство на Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ в град София, Росица Иванова - началник на РУО - София област връчи почетни грамоти и плакети за високи постижения през учебната година в предучилищното и училищното образование на директори, ученици и педагогическите специалисти от образователните институции на територията на Софийска област.

От Костинброд, сред най-успешните ученици с награди от Национално състезание „Ключът на музиката“, национални конкурси и фестивали по музика, бе отличена петокласничката в Първо ОУ „Васил Левски“ - Яница Петрова. Старши учителят по изобразително изкуство в Първо ОУ „Васил Левски“ - Светла Георгиева е сред отличените в категория „Учител на 2021 година“ от Софийска област, за цялостен принос в развитието на образователното дело в областта и страната.

От Своге отличия получиха:

Категория „Ученик на 2021 година - зрелостник“ от Софийска област: Алекс Трайков, Явор Цветков, Ясен Василев и Габриела Руменова Конева - възпитаници на ПГ „Велизар Пеев“;

Категория „Ученик на 2021 година“ от Софийска област: Катрин Иванова и Виктория Петрова от ПГ „Велизар Пеев“;

Най-успешните ни ученици с награди от Национално състезание „Ключът на музиката“, национални конкурси и фестивали по музика: Петрозара Порязова - ученичка в ПГ „Велизар Пеев“;

Най-успешните ни ученици с награди от национални и международни състезания в областта на спорта и ФВ - национални и държавни шампиони по таекуондо: Марио Николов, Светлозар Янакиев, Георги Еленков, Стилиян Стоичков - възпитаници на ПГ „Велизар Пеев“;

Сред отличените в категория „Директор на 2021 година от Софийска област“ е и директорът на ПГ „Велизар Пеев“ - Станчо Атанасов, а ръководителят ИКТ и системи за управление в свогенската професионална гимназия Кирил Митев е сред отличените в категория „Учител на 2021 година от Софийска област“.

Традиционната годишна церемония за връчване на почетни грамоти и плакети на РУО - София област, както и на грамотите „Неофит Рилски“ на Министерство на образованието и науката, се проведе на 3 юни в античния комплекс „Сердика“ в центъра на столицата.

В залата за публични събития и конференции, под куполите на зона „Ларго“, в непосредствена близост до останките от антична Сердика, признание за своя труд и умения получиха над 80 души от училищата на Софийска област, като специален гост на тържествената церемония беше областният управител Радослав Стойчев. Той връчи и първите грамоти и плакети, след откриването на церемонията от Началника на РУО София област и музикалното изпълнение на ученичката от V клас Деница Босилкова от Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ - Ботевград.

Всички отличени може да видите ТУК.

Източник и снимки: ruobg.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук