Фестивал на класическата автомобилна техника Костинброд

570 преглеждания

Събитието ще се проведе на 22 септември

За първи път в гр. Костинброд ще бъде организирано самостоятелно мероприятие за класически автомобили, без то да е част от друго, преминаващо през града събитие.

Община Костинброд, заедно с клуб „АвангарД” ще се опитат да съчетаят колорита и привлекателността на ретро автомобилите с честванията по случай националния празник - „Денят на независимостта на България”.

На 22 септември, в 13:00 ч., територията около централния площад на града ще посрещне участниците, които заедно с гостите на събитието ще станат част от културно-историческата програма, която са подготвили организаторите.

На самият площтад ще се образува своеобразен панаир с множество шатри на производители от региона с безплатни дегустация за гостите, както и щандове с арт творения свързани с България и празника. Музикално-артистичние исторически възстановки на събитията довели до тази паметна дата, церемониално издигане на българския флаг, поднасяне на венци за загиналите герои и български трибагреници закачени на всеки автомобил, ще подсилват чувството на патриотизъм.
След награждаването, мероприятието ще продължи с автопоход до с.Опицвет, където гостите, ще могат да присъстват на армейско честване на празника.

Датата е и в унисон с концепцията на Автомобилен ретро клуб „АвангарД” за провеждане на ретро автомобилни събития на бележите за страната ни дати под каузата „Да празнуваме българските празници в България”, с което целим да създаваме интересни за хората мероприятия по време на националните празници, за да не ги превръщат в още един ден към уикенда прекаран в чужди държави, споделят организаторите.

Източник и снимка: Фейсбук събитие - Фестивал на класическата автомобилна техника Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук