Филиал на Спешна помощ отваря врати в Божурище през октомври

2895 преглеждания

От този месец в община Божурище ще заработи филиал на Центъра за спешна медицинска помощ-София. Това обявиха от местната администрация на официалния си интернет сайт и определиха филиалът като следващия сбъднат приоритет на местната власт.

Разкриването на филиал на ЦСМП става реалност след близо едногодишни преговори между Oбщината и Министерството на здравеопазването, се казва още в съобщението. Медицинската помощ ще се осигурява от постоянно действащ лекарски и стационарен екип, който включва: лекари/ медицински фелдшери, медицински сестри и шофьори на линейка. Те ще работят на смени, като за дейността им Министерството на здравеопазването ще предостави реанимобил с модерно оборудване. 

Желанието на ръководството на Общината е работещите в Центъра да бъдат жители на община Божурище, подчертават от там и отправят апел към всички, които желаят да работят на някоя от изброените по-горе позиции, да подадат документи за кандидатстване. Повече информация може да се получи на телефон: 0882882016.

От община Божурище се надяват новата придобивка да внесе спокойствие сред местните жители за тяхното здраве и за здравето на техните близки, тъй като филиалът на ЦСМП ще осигури навременна и бърза реакция при необходимост.

Припомняме, че разкриването на филиала бе част от стратегията на Министерството на здравеопазването за преструктуриране на Спешната помощ у нас. Изнесени центрове на ЦСМП предстои да бъдат разкрити на и територията на други общини от Софийска област.

EspressoNews