Филмът „Ботев“ беше представен пред публика в Костинброд

634 преглеждания

Специални гости бяха режисьорът на лентата Максим Генчев, сценаристът Десислава Ковачева и актьорът Ники Илиев

На 12 май, в НЧ „Иван Вазов-1947“, жителите и гостите на Костинброд имаха възможността да се насладят на прожекцията на филма „Ботев“.

Премиерата на филма се състоя 3-ти март, по повод Националния празник на България.

Лентата проследява събитията от 1876 г. След пет робски столетия българите, са изправени пред съдбоносен избор - или свобода, или смърт. Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план на освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя.

В ролите зрителите в Костинброд видяха Деян Жеков, Ники Илиев, Неда Спасова, Матей Генчев.

Режисьор на филма е Максим Генчев, сценарий - Максим Генчев и Десислава Ковачева, оператор е Христо Генков, художник Димитър Воденичаров, а композитор - Добромир Кисьов. Продуцент на филма „Ботев“ са Десислава Ковачева и „Дема филм“, а копродуцент - Българската национална телевизия.

На прожекцията присъстваха и кметът на община Костинброд - Трайко Младенов, неговите заместници - Александър Ненов и инж. Теодора Гогова и д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд.

Специални гости бяха режисьорът на лентата Максим Генчев, сценаристът Десислава Ковачева и актьорът Ники Илиев.

Прожекциите на филми в община Костинброд ще продължат и през следващите месеци. През юни, юли и август месец, за жителите и гостите на града ще „Лятно кино“ на площад „Иван Вазов“, а през септември освен българска комедия ще бъдат прожектирани и хитови анимации за децата, които ще зарадват най-малките жители на община Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук